LET OP:

Wil je een goed doel van je eigen keuze steunen of de financien van je club / vereniging verbeteren?
Klik dan hier: 

http://www.droomproducten.nl/sponsoring

-------------------------------------------------------------------------

 

 Zo gaan honden om met toxic honden: 

http://www.cesarsway.com/the-scoop/cesars-blog/Balance?utm_source=BlueHornet&utm_medium=email&utm_campaign=Jun14NL_1


Een van Jan's stellingen is, dat in elk geval wim, andre en lambert van boxsel een grote bijdrage hebben geleverd aan de versnelling van dood van "broer" Ad in 1998.

Geachte heer Van Bpxsel ,


In uw e-mail van 22 februari vraagt u welke rol stress (bijv. diep gevoelde beledigingen en vernederingen) speelt bij hart-en vaatziektes.
Er zijn sterke aanwijzingen dat langdurig bestaande stress leidt tot hart- en vaatziekten. Hoe precies dat is nog niet helemaal duidelijk. Lastig hierbij is dat deze relatie moeilijk wetenschappelijk te bewijzen is, onderzoek hiernaar is zeer moeilijk omdat er veel variabelen meespelen. Langdurige stress verhoogt de bloeddruk, verhoogt de hartslag en zorgt onder andere voor een snellere ademhaling, het samentrekken van de bloedvaten in de huid en een snellere bloedstolling. Meer informatie over de lichamelijke reacties op stress vindt u op de website van De Hart&Vaatgroep via de

http://www.hartenvaatgroep.nl/wat-we-doen/samenwerking-professionals/stress-psychosociaal.html

U vindt daar ook het rapport 'Stress en hart- en vaatziekten, verbanden in kaart gebracht'. Dit rapport is de neerslag van de bevindingen van een adviescommissie waarin tien wetenschappers en specialisten hebben samengewerkt.
Stress kan daarnaast als neveneffect hebben dat mensen 'slechter' voor zichzelf zorgen: roken, ongezond eten (te vet, te veel), te weinig bewegen. Een ongezonde leefstijl leidt op den duur tot een hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, overgewicht en diabetes. Dit zijn de bekende risicofactoren voor hart- en vaatziekten. Stress leidt op deze manier dus ook indirect tot hart- en vaatziekten.

 Stress is te verminderen door:

  • Bewegen: om overtollige energie op een gezonde manier af te vloeien. Het is goed voor het hart. Het helpt tegen somberheid en vermoeidheid.
  • Ontspannen: verlaagt stress en stimuleert het herstel 
  • Motivatie: om een gezonde leefstijl aan te leren en om deze verandering vol te houden.

Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met de Infolijn Hart en Vaten. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur. Het telefoonnummer is 0900 3000 300 (lokaal tarief).

Hartstichting

===============================================

Geachte heer Van Boxsel,

 

Het antwoord op uw vraag of stress effect heeft op de diabetes is simpel: jazeker!

Stress verhoogt de bloedglucosewaarde; eigen hormonen (adrenaline bijvoorbeeld) zorgen ervoor dat er extra glucose in het bloed komt.

Met vriendelijke groet,

 Jeroen Doorenbos

Trainer DVN Nederland

T 033 - 4630566

 

==============================================================

* Wim is het mannetje met de aureool  (nr.3 op de foto).

Wim is fantastisch, echt waar. Jezus van Nasareth, moeder Theresa en Bernadette van Lourdes verbleken in zijn nabijheid. Zijn huis, J.de Grezlaan 4 in Breda, moet een bedevaartsoord worden, zodat iedereen zich kan laven aan Sint Wim.

SSSST................. er doen berichten de ronde, dat wimpie contacten had met de paus. Dat wimpie een zelf-foto naar de paus zond. En dat de paus toen heeft besloten wimpie te excommuniceren op basis van schijnheiligheid, die van de foto afdroop............Deze foto circuleert nu in het Vaticaan met de oekaze: "Zo ziet schone schijn eruit, let op............."* Jan is de man met de pet en schrijver dezes