Vrienden van de Olifant is een non-profit organisatie die zich inzet voor de bescherming van olifanten en in het bijzonder voor weesolifantjes. Zonder hulp aan de weesolifantjes zullen zij het niet redden.

Ik, Jan van Boxsel, ben peetouder geworden van de kleine Naleku. Zij was pas 6 maanden oud toen haar moeder kwam te overlijden. Het babyolifantje kreeg een kalmeringsmiddel tegen de stress waardoor de reddingsoperatie probleemloos verliep. 

Zij was al langer dan 24 uur zonder moedermelk. Gelukkig accepteerde ze de flessen met melk die haar werden voorgehouden. Naleku’s eerste nacht in het weeshuis verliep onrustig. De volgende ochtend was Naleku zo moe dat de verzorgers haar lieten uitslapen. Tegen de middag kwamen de andere olifantjes naar het weeshuis.
Naleku schreeuwde luidkeels om aandacht en liep onrustig heen en weer in haar stal.

De verzorgers hebben haar toen direct bij de groep gelaten. Dankzij de aandacht van de andere olifantjes kalmeerde Naleku snel. Hoewel Naleku in het begin angstig reageerde op de aanwezigheid van de verzorgers was haar honger sterker dan haar angst.

Wel strekte ze zich tijdens de melkvoedingen helemaal uit, zodat ze zo ver als mogelijk bij de verzorgers vandaan kon blijven. Inmiddels is ze helemaal gewend aan de verzorgers en durft ze dichterbij te komen. Naleku voelt zich het prettigst tussen de andere olifantjes.
 

Breda, augustus 2021

Jan van Boxsel
 
Lijkt het je leuk om ook peetouder te worden? Neem dan een kijkje op de website van Vrienden van de Olifant: https://olifanten.org/Meet Naleku

--------------------------------------

De Olifant is het grootste en zwaarste landdier. Hij leeft in kudden waar het recht van de sterkste geldt. Een Olifant is tam, gewillig, leergierig, hardwerkend, behulpzaam, intelligent en waakzaam. Hij is niet agressief, behalve als je hem kwaad doet. De Olifant is sterk en heeft goed ontwikkelde zintuigen. Hij maakt expressieve bewegingen met zijn slurf. Een Olifant is zachtmoedig, geduldig en heeft een goed geheugen.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Olifanten

------------------------------------------------------------------------------

Snoezige Olifantjes

https://www.elephantconservationcenter.com/